تفاوت الکترود و سیم جوش

روش‌های متفاوتی برای انجام جوشکاری وجود دارند که پرکاربردترین آن‌ها جوشکاری با کمک سیم جوش و یا الکترود می‌باشد. هر کدام از این روش‌ها ویژگی‌های خاص خود را دارند. به همین منظور قصد داریم که در این مطلب به بررسی تفاوت الکترود و سیم جوش بپردازیم تا در نهایت با آگاهی از این تفاوت‌ها بتوانید بهترین روش را به کار بگیرید. 

شناخت سیم جوش و الکترود جوشکاری 

قبل از اینکه به بررسی تفاوت الکترود سیم جوش بپردازیم، باید شناخت کافی در این زمینه به شما ارائه کنیم. سیم جوش نوعی سیم مفتولی بدون پوشش یا با پوشش نازک بوده اما در الکترود یک پوشش ضخیم تحت عنوان فلاکس وجود دارد. علاوه بر این، سیم جوش قابلیت خم شدن و انحنا داشته اما الکترود سفت و کاملاً مستقیم است. هر کدام از این موارد نماینده یکی از روش‌های جوشکاری قوس الکتریکی می‌باشند.

 در جوشکاری سیم مستقیم سیم جوش وظیفه انتقال جریان قوس الکتریکی به قطعه کار و پر کردن فضای خالی بین دو قطعه را بر عهده دارد. اما در جوشکاری الکترودی، الکترود این وظیفه را بر عهده دارد که فضای خالی را پر کند.

 هم الکترود و هم سیم جوش دو نوع قطعه مصرفی هستند. در نتیجه هر چند وقت یکبار نیاز به تعویض پیدا می‌کنند. علاوه بر این موارد یکی دیگر از مهمترین نکاتی که به عنوان تفاوت الکترود و سیم جوش باید به آن اشاره کنیم، این است که سرعت اتمام الکترودها بسیار بیشتر از سیم جوش می‌باشد پس نیاز به دفعات تعویض بیشتر برای الکترود است. جهت تعویض الکترود و خرید الکترود  جدید فروشگاه تجهیزات جوش و برش آرکا متال در خدمت شما است.

جوشکاری با سیم جوش 

برای بررسی تفاوت الکترود و سیم جوش باید روش جوشکاری با هر یک از این موارد را هم بشناسید. جوشکاری با سیم جوش جوشکاری میگ-مگ یا سیم مستقیم می‌باشد و به فرایندی گفته می‌شود که طی آن جریان پیوسته‌ای از گرما به کمک یک جریان قوس الکتریکی بین سیم و قطعه کار ایجاد شده و در نهایت فلز ذوب شده و جوش می‌خورد.

برای اینکه بتوانید جوشکاری همگن و دقیق در این سیستم داشته باشید، باید از گازهای محافظ استفاده کنید تا از تماس اکسیژن و نیتروژن جلوگیری شود. در نوع جوشکاری میگ از گاز آرگون در ترکیب با اکسیژن یا از هلیوم استفاده می‌شود و در جوشکاری مگ کربن دی اکسید یا ترکیب آن با آرگون کاربرد دارد.

سیم جوش دارای یک هسته فلزی بوده که وظیفه آن عبور جریان الکتریسیته با هدف ایجاد قوس الکتریکی و پر کردن فضای بین دو قطعه به شکل همزمان می‌باشد. 

تفاوت الکترود و سیم جوش

مزایای استفاده از سیم جوش در جوشکاری 

ضمن آگاهی از تفاوت الکترود و سیم جوش شناخت مزایای هر کدام از این روش‌ها الزامی است. مزایای استفاده از سیم جوش شامل موارد زیر می‌شود؛

  • در این روش جوشکاری از جریان برق مستقیم DC استفاده می‌شود که همین امر باعث پایداری جریان قوس الکتریکی خواهد شد.
  • با توجه به نوع گازی که طی فرایند جوشکاری استفاده می‌شود، می‌توانید از پارامترهایی مانند: انرژی ورودی، سرعت جوشکاری،  چگونگی اتصال دو فلز، شکل نقشه ایجاد شده و میزان پاشش مواد به اطراف را کنترل کنید.
  • در روش جوشکاری با سیم جوش هر قطعه‌ای و در هر مکانی قابل جوشکاری است. 
  • جوشکاری با سیم جوش به بهترین شکل انجام شده و ترشحات کمی دارد. 
  • در صورتی که جوشکار تخصص بالایی داشته باشد فرایند جوشکاری با سیم جوش به شکل اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک قابل انجام است.
  • مقدار گازهای آلوده و سمی طی جوشکاری با سیم جوش کاهش پیدا می‌کند.

جوشکاری با الکترود 

بعد از شناخت تفاوت الکترود و سیم جوش باید با روش جوشکاری الکترود نیز آشنا شوید. جوشکاری با الکترود یا جوشکاری الکترود دستی معروف‌ترین و دم دست‌ترین نوع جوشکاری می‌باشد که کارآموزان می‌توانند برای شروع فرایند جوشکاری آن را بیاموزند.

 در این روش جوشکاری، جریان قوس الکتریکی به علت تماس بین الکترود و قطعه کار ایجاد می‌شود. اتصال کوتاهی که ایجاد شده است،  بین دو قطب باعث تداوم جریان شده و حرارت مورد نیاز جهت ذوب مواد را فراهم می‌کند. این روش جوشکاری به ولتاژ پایین و شدت جریان بالا نیاز داشته و برای استفاده از این روش باید از میزان شدت جریان آگاهی داشته باشید. زیرا مهمترین فاکتور برای کیفیت اتصالات جوشکاری میزان شدت جریان می‌باشد و تا حد ممکن باید افزایش پیدا کند تا حجم ماده ذوب شده در واحد زمان افزایش پیدا کرده و در نهایت ضخامت و کیفیت جوشکاری نیز بهتر شود.

مزایای جوشکاری با الکترود 

برای بررسی تفاوت الکترود و سیم جوش شناخت مزایای روش جوشکاری با الکترود نیز بسیار مهم است که این مزایا را در ادامه شرح می‌دهیم. 

  • این روش جوشکاری برای هر ماده قابل استفاده است. 
  • جوشکاری با الکترود نیاز به گاز محافظ ندارد. 
  • شما می‌توانید جوشکاری با الکترود را در هوای بیرونی و با شرایط متفاوت آب و هوایی مانند باد و باران به راحتی اجرا کنید. 
  • جوشکاری به الکترود برای هر نوع حالت مکانی و هر نوع ماده پر کننده قابل استفاده می‌باشد و محدودیت خاصی ندارد. 
  • هزینه جوشکاری با الکترود نسبتاً پایین است.
  • روند جوشکاری با الکترود بسیار آسان می‌باشد و برای جوشکاران مبتدی گزینه خوبی است. 
  • صدای ناشی از جوشکاری با الکترود بسیار اندک است و آلودگی صوتی خاصی ندارد. 
  • جوشکاری با الکترود یک روش امن و سالم برای کاربر به حساب می‌آید و اتصال با کیفیت بالایی دارد.

معایب جوشکاری با الکترود و سیم جوش 

اکنون که به طور کامل نسبت به تفاوت الکترود و سیم جوش آگاهی پیدا کردید، شناخت معایب جوشکاری با هر کدام از این ابزارها نیز می‌تواند کمک کننده باشد که این معایب را در جدول زیر بررسی می‌کنیم.

معایب جوشکاری با سیم جوش  معایب جوشکاری با الکترود
قیمت بالای تجهیزات  سرعت پایین 
نیاز به سیستم خنک کننده سریع‌تر  عدم انجام به شکل اتوماتیک 
دارای پیچیدگی برای مواردی که به ظرافت بالا نیاز است. نیاز به زمان راه اندازی بالا

 

سخن آخر

برای خرید سیم جوش و الکترود جوشکاری فروشگاه تجهیزات جوش و برش آرکا متال در خدمت شما است. اکنون که نسبت به تفاوت الکترود و سیم جوش شناخت کافی به دست آوردید، می‌توانید بهترین گزینه را با توجه به نوع نیاز جوشکاری خود خریداری کرده و از آن استفاده داشته باشید. هر کدام از این ابزارها در صورتی که در موقعیت درست استفاده شوند، بهترین تاثیر را می‌گذارند.

امتیاز post

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید