تفاوت سیم جوش و فیلر
تفاوت سیم جوش و فیلر از جمله نکات بسیار مهمی است که همه جوشکاران از مبتدی گرفته تا حرفهای باید نسبت به آن مسلط باشند تا بتوانند فرایند جوشکاری را با ابزار آلات مناسب به بهترین شکل انجام دهند. سیم جوش نوعی ماده فلزی با خاصیت خاص خود است که از مفتول فلزی تشکیل میشود. این مفتول میتواند آهنی یا غیر آهنی باشد. طی جوشکاری با گاز CO2 و استفاده از سیم جوش ممکن است یک شیار بین قطعات کار ایجاد شود که با ترکیب این شیارها جوشکاری انجام میشود.
در این محتوا به طور کامل تفاوت سیم جوش و فیلر را بررسی میکنیم تا نسبت به این مورد مهم آگاهی پیدا کنید و اگر قصد خرید سیم جوش یا فیلر جوشکاری را دارید بتوانید از فروشگاه تجهیزات جوشکاری آرکا متال محصولات با کیفیت را از بهترین برندها خریداری کنید.
سیم جوش را بشناسید!
در امر بررسی تفاوت سیم جوش و فیلر باید به طور جداگانه هر یک از این ابزارهای کاربردی در جوشکاری را بشناسید. سیم جوش از مفتول فلزی تشکیل شده و تفاوت آن با الکترود در این است که الکترود یک پوشش روی مفتول خود دارد اما سیم جوش از هیچ پوششی روی سطح مفتول خود برخوردار نیست.
همچنین شما میتوانید از سیم جوش در موقعیتهای مختلف استفاده کنید. سیمهای جوش به شکل حلقهای تولید میشوند که به صورت حلقه داخل دستگاه جوش قرار داده شده و به سمت تورچ هدایت میشوند. هر چقدر قطر سیم جوش افزایش پیدا کند جریان بیشتری وارد سیم جوش شده و جوشکاری مواد ضخیم راحتتر و سریعتر انجام می شود.
مهمترین کاربرد سیم جوش صنایع کشتیسازی، ساخت لوله فولادی، ساخت سازههای فلزی و مخزن سازی است.
انواع سیم جوش
با بررسی تفاوت سیم جوش و فیلر میتوانید در موقعیتهای مناسب از این ابزارهای جوشکاری استفاده کنید. سیمهای جوش دارای دستهبندی مختلف هستند که شامل موارد زیر میشود.
سیم جوش CO2 |
این سیم جوش دارای مدلهای مختلفی بوده که جهت جوشکاری با سرعت مشخص قابل استفاده است. در سیم جوش CO2 فلزاتی مثل سیلیکون، منگنز، تیتانیوم و آلومینیوم به کار رفتهاند که جلوی ورود اکسیژن به حوضچه جوش را میگیرند. یکی از مهمترین موارد در تفاوت سیم جوش و فیلر همین نکته است برخی از سیمهای جوش CO2 حاوی فلزاتی مانند تیتانیوم و زیرکونیوم هستند که جلوی ورود نیتروژن به حوضچه جوش را میگیرند. با توجه به اینکه قطعه کار جوشکاری چه باشد سیمهای جوش CO2 در قطرهای مختلف تولید و عرضه شدهاند. |
سیم جوش تو پودری |
سیم جوش توپودری به یک سیم جوش لولهای گفته میشود که داخل آن پودر خاصی قرار گرفته و جایگزین گاز محافظ در عملیات جوشکاری است. این سیم جوش به خودی خود میتواند از حوضچه جوش در مقابل آلودگیها محافظت کند. |
بررسی انواع سیم جوش از نظر متریال ساخت
هنگام مطالعه تفاوت سیم جوش و فیلر باید انواع سیم جوش از نظر متریال ساخت را هم بشناسید. زیرا سیمهای جوش با توجه به اینکه از چه متریالی تهیه شوند دارای انواع مختلف میباشند این موارد را در ادامه بررسی میکنیم؛
- سیم جوش زیر پودری: این سیم جوش از چند آلیاژ ساخته شده و در جوشگاههای سنگین قابل استفاده است.
- اسم جوش برنج: سیمهای جوشی که متریال برنجی دارند، دارای نقطه ذوب بالایی بوده و در جوشکاریهای گسترده مورد استفاده قرار میگیرند.
- سیم جوش نقره: سیمهای جوش نقره برای خال جوشهایی که استحکام بالا دارند مناسب هستند.
فیلر جوشکاری را بشناسید!
وقتی به بررسی تفاوت سیم جوش و فیلر جوشکاری میپردازیم، باید تعریف کاملی از فیلر نیز برای شما ارائه دهیم. فیلر جوشکاری در روند جوشکاری آرگون مورد استفاده قرار میگیرد که فاصله بین فلزات را پر میکند.
فیلر دارای خواص ذوب شدن به خاصیت جاذبه سطحی است که مانند سیم جوش دارای قطرهای مختلف می باشد. اما رایجترین سایز در فیلر جوشکاری قطر ۱.۱۶ اینچ و ۱.۴ اینچ هست حتماً هنگام استفاده از فیلر دقت کنید که قطر فیلر باید نازک تر از ضخامت فلز پایه باشد.
انواع فیلر جوشکاری
فیلر جوش بر اساس آلیاژی بودن یا غیر آلیاژی بودن قطعه کار دارای دستهبندی های مختلف است. هر یک از این موارد، در صنعت های مختلف کاربرد دارند. این دستهبندی شامل موارد زیر میشود؛
- فیلر استیل
- فیلر مسی
- فیلر آهن
- فیلر آلومینیوم
- و….
فیلرهای استیل رایج ترین و پرکاربردترین فیلرهای جوشکاری برای قطعات استیل یا ضد زنگ هستند که برای جوشکاری فلزات متفاوت که تحمل گرمای بالا و مقاومت بالا در برابر خوردگی دارند، مورد استفاده قرار میگیرند. معمولا فیلرهای استیل جهت جوشکاری مخازن تحت فشار، شیرآلات، تجهیزات شیمیایی و صنایع دریایی نیز کاربرد دارند. شما میتوانید فیلرهای استیل را با رنگ نقرهای مایل به زرد خریداری کنید. فیلرهای مسی نیز فقط مختص جوشکاری ورقهای مسی یا آلیاژهای مس هستند که به عنوان فیلرهای بدون اکسیژن شناخته میشوند.
روش استفاده از فیلر جوش
یکی از مهمترین مواردی که در مطالعه تفاوت سیم جوش و فیله باید نسبت به آن اطلاعات کافی به دست بیاورید، روش استفاده درست از فیلر جوش است. طی فرایند جوشکاری فیلر محل اتصال جوش داده میشود. این فیلر فلزی هنگام انجام جوشکاری مصرف شده و نوعی ماده مصرفی به حساب می آید. گرمایی که هنگام جوشکاری به وسیله قوس الکتریکی تولید می شود فیلر و سطح فلز پایه را ذوب کرده و موادی که ذوب شدهاند با هم ترکیب شده و یک حوضچه جوش به وجود می آورند.
بعد از اینکه این مواد سرد شدند و به حالت جامد در آمدند، اتصال جوش با موفقیت انجام میشود پس می توان گفت ترکیب شیمیایی فیلر فلزی در اتصال نهایی با افزودن فلز ذوب شده از فلز پایه دچار تغییر میشود.
سخن آخر
تا انتهای این مطلب با تفاوت سیم جوش و فیلر آشنا شدید. اکنون میدانید که هر یک از این ابزارهای جوشکاری در چه صنایعی کاربرد دارند. دارای چه انواع مختلفی میباشند و روش استفاده از آنها چگونه است. در نتیجه مطابق با نوع فلز پایه و فرایند جوشکاری که قصد انجام آن را دارید باید از بهترین ابزار استفاده کنید. جهت خرید انواع تجهیزات جوشکاری از جمله سیم جوش و فیلر جوشکاری فروشگاه تجهیزات جوش و برش آرکا متال با محصولات با کیفیت، برند و قیمت مناسب در خدمت شما است.