راهنمای خرید دستگاه جوشکاری
دستگاه جوشکاری در صنعت نقش مهم و تعیین کننده ایفا میکند. زیرا میتوان با کمک آن فرایند اتصال قطعات مختلف را انجام داد. جوشکاری جزو روشهای اتصال دائمی به حساب میآید که دوام بالایی دارد. اگر دوست دارید که وارد این حیطه شوید و مهارت جوشکاری را فرا بگیرید، بهتر است که در ابتدا راهنمای خرید دستگاه جوشکاری را مطالعه کنید تا در نهایت بهترین دستگاه را مطابق با نوع نیاز خود بخرید.
در فروشگاه تجهیزات جوش و برش آرکا متال ضمن اینکه تجهیزات جوشکاری مانند: فیلر، الکترود، سیم جوش و… به فروش میرسند، دستگاه جوشکاری نیز عرضه شده است که جوشکاران بعد از آگاهی از راهنمای خرید دستگاه جوشکاری میتوانند بهترین نوع دستگاه را مطابق با میزان تخصص و نوع نیازشان خریداری کنند.
دستگاه جوشکاری چیست؟
قبل از اینکه بخواهیم به راهنمای خرید دستگاه جوشکاری بپردازیم، باید یک تعریف کامل از دستگاه جوشکاری ارائه دهیم. دستگاه جوشکاری به ابزاری گفته میشود که جهت اتصال دو یا چند قطعه فلز به یکدیگر از آن استفاده میکنند. با کمک این دستگاه حرارت و ذوب کردن انجام میشود. این فرایند با جریان الکتریکی یا گازهای محافظ پیش میرود که بعد از سرد شدن فلز، اتصالی محکم و پایدار ایجاد خواهد شد.
نکات مهم برای خرید دستگاه جوشکاری چیست؟
برای اینکه دستگاه جوشکاری را با موفقیت خریداری کنید، دقت به راهنمای خرید دستگاه جوشکاری و نکاتی که در این زمینه ذکر میکنیم، الزامی است. توجه به این نکات و فاکتورها باعث میشود که بتوانید در نهایت دستگاهی بر اساس نیازهای خود را انتخاب کنید. در ادامه نکات مهم و راهنمای مربوط به خرید دستگاه جوشکاری را یک به یک بررسی میکنیم.
تعیین نوع جوشکاری مورد نیاز
در وهله اول باید تعیین کنید که نوع جوشکاری مورد نظر شما چیست. این مورد مهمترین موضوع در راهنمای خرید دستگاه جوشکاری به حساب میآید. انواع دستگاههای اصلی جوشکاری شامل موارد زیر میشوند؛
- جوشکاری قوس الکتریکی: برای مصارف عمومی مناسب بوده و معمولاً تعمیر و ساخت سازههای فلزی با این دستگاه جوشکاری انجام میشود.
- جوشکاری MIG/MAG: جهت جوشکاری با سرعت بالا و مداوم روی فلزاتی مثل: فولاد، آلومینیوم و استیل این روش قابل استفاده است.
- جوشکاری TIG: جهت جوش کاری ظریف و با کیفیت روی فلزات نازک مانند: آلومینیوم و استیل میتوان از این روش استفاده کرد.
- جوشکاری پلاسما: برای برش فلزات با دقت بالا این روش جوشکاری کاربرد دارد.
با توجه به اینکه نوع نیاز شما از جوشکاری چه میباشد، باید هر کدام از انواع مختلف دستگاههایی که نام بردیم را خریداری کنید. تمام این دستگاهها در فروشگاه تجهیزات جوش و برش آرکا متال عرضه شدهاند.
قدرت و آمپر دستگاه
میزان قدرت و آمپر در دستگاههای مختلف جوشکاری متفاوت است. از جمله موارد مهمی که در راهنمای خرید دستگاه جوشکاری نباید از آن غافل شوید، همین موضوع است. دستگاههای با آمپر ۱۴۰ الی ۲۰۰ برای مصارف سبک یعنی جوشکاری ورقهای نازک تا ۵ میلیمتر مناسب بوده و آن دستگاههایی که آمپر بالای ۲۵۰ دارند، برای مصارف صنعتی و جوشکاری فلزات ضخیمتر استفاده میشوند.
منبع تغذیه دستگاه
دستگاههایی که منبع تغذیه تک فاز دارند، برای مصارف خانگی و کارگاههای کوچک قابل استفاده بوده و دستگاههایی که منبع تغذیه سه فاز دارند، برای مصارف صنعتی و جوشکاری با آمپر بالا استفاده میشوند.
آپشنهای اضافه
در راهنمای خرید دستگاه جوشکاری باید توجه کنید که آیا دستگاه جوشکاری مورد نظر دارای آپشنها و قابلیتهای اضافه هست یا نه؟ برای مثال برخی از دستگاه های جوشکاری قابلیت اینورتر دارند که سبک، کم مصرف و با قابلیت کنترل بهتر هستند. همچنین برخی دیگر از دستگاههای جوشکاری به پنل دیجیتال مجهز شده یا قابلیت ضد چسبندگی دارند که تمام این موارد نوع قیمت ستگاه جوشکاری را تحت تاثیر قرار میدهند.
برند تولید کننده و گارانتی
نکته مهم بعدی در راهنمای خرید دستگاه جوشکاری برند تولید کننده دستگاه جوش و دارا بودن گارانتی میباشد. برندهایی که معروف و معتبر هستند، چه ایرانی و چه خارجی، گزینه بهتری برای خرید به شمار میآیند که میتوانید به فروشگاه تجهیزات جوش و برش آرکا متال مراجعه کنید تا انواع دستگاههای جوشکاری از بهترین برندهای ایران و جهان را مشاهده کرده و با گارانتی و ضمانت کالا خریداری کنید.
قیمت دستگاه جوشکاری
خریداران دستگاه جوش در راهنمای خرید دستگاه جوشکاری همواره به موضوع قیمت دستگاه توجه بسیار زیادی دارند. دستگاه های جوش معمولی قیمت ارزانتری داشته و دستگاههای جوش اینورتر و دستگاههای میگ و تیگ به مراتب گرانتر هستند. اما همه این موارد را در آرکا متال با قیمت مناسبتر از سایر مراجع فروش، میتوانید بخرید.
لوازم جانبی مورد نیاز
با توجه به اینکه دستگاه جوشکاری نیاز به لوازم جانبی مختلف دارد، حتماً در راهنمای خرید دستگاه جوشکاری باید به این نکته دقت داشته باشید. برخی از لوازم جانبی مورد نیاز برای دستگاه جوشکاری عبارتند از؛
- الکترود جوشکاری
- سیم جوش و گاز محافظ
- ماسک جوشکاری
- دستکش و لباس ایمنی
کاربردهای دستگاه جوشکاری چیست؟
کسانی که به دنبال آگاهی از راهنمای خرید دستگاه جوشکاری هستند؛ باید با کاربردهای آن نیز آشنا شوند تا بدانند یک دستگاه جوشکاری در چه موقعیتهایی استفاده میشود. برخی از مهمترین کاربردهای دستگاه جوشکاری عبارتند از؛
- ساخت و تعمیر سازههای فلزی در ساختمان، پل سازی، ساخت خودرو و…
- انجام تعمیرات صنعتی لوازم خانگی
- ساخت مخازن تحت فشار و لوله کشی
- مناسب برای صنایع نظامی، دریایی و هوافضا
نکات ایمنی هنگام استفاده از دستگاه جوشکاری
جدا از اینکه راهنمای خرید دستگاه جوشکاری حائز اهمیت است، توجه به نکات ایمنی هنگام استفاده از این دستگاه نیز موضوع مهمی است که جوشکاران به ویژه جوشکاران مبتدی باید به آن توجه داشته باشند تا دچار آسیب نشوند این نکات شامل موارد زیر میشوند.
- استفاده از ماسک جوشکاری
- پوشیدن دستکش و لباس ایمنی
- کار در فضای با تهویه مناسب
- اتصال درست کابلهای جوشکاری جهت جلوگیری از آتش سوزی
سخن آخر
با مطالعه این مطلب اطلاعات کاملی در رابطه با راهنمای خرید دستگاه جوشکاری به دست آوردید. اکنون میتوانید با آگاهی کامل و دید بهتری برای خرید این نوع از دستگاهها اقدام کنید و مسیر جوشکاری را با مهارت و تخصص بالا پشت سر بگذارید. جهت خرید تجهیزات با کیفیت بالا از برندهای معتبر و به صورت اورجینال ما در فروشگاه تجهیزات جوشکاری آرکا متال محصولات متنوع و کاربردی را رای شما عرضه کردهایم.