الکترود روتیلی

الکترود روتیلی

الکترود روتیلی (Rutile welding electrodes)، از جمله الکترودهای جوشکاری است که به سبب سهولت در اجرا، در میان انواع پرطرفدار قرار می‌گیرد. الکترود‌ها ابزار جوشکاری هستند که می‌توانند دارای انواع مختلفی باشند. از آنجایی که بحث جوشکاری به عنوان بخش مهمی از فرایندهای صنعتی به حساب می‌آید، انواع ابزار مخصوص برای این منظور تولید شده که الکترود روتیلی هم نمونه‌ای از این ابزار است. با توجه به اهمیت این موضوع، در ادامه این بحث به ارائه توضیحات بیشتری در رابطه با چیستی “الکترود روتیلی” و ویژگی‌های آن خواهیم پرداخت.

الکترود روتیلی
الکترود روتیلی

الکترود روتیلی چیست؟

الکترود روتیلی به عنوان‌ نمونه‌ای از میله جوشکاری، حاوی نسبت بالایی از اکسید تیتانیوم (روتیل) در پوشش خود است. علت استفاده از اکسید تيتانيوم در ساختار الکترود روتیلی، به دلیل ویژگی‌هایی است که این ترکیب دارد و می‌تواند باعث احتراق آسان قوس، عملکرد صاف قوس و پاشش کم شود.

از آنجایی که الکترودهای روتیلی در انواع کاربردهای جوشکاری قابل مصرف هستند، اغلب با صفت عمومی توصیف می‌شود. الکترود روتیلی قابل استفاده با انواع جریان متناوب و جریان مستقیم شهری است. به همین دلیل محدودیتی برای این محصول قابل تعریف نیست.

مجموعه آرکامتال را بهتر بشناسید

آرکامتال با تجربه سالها فعالیت در زمینه خرید و فروش الکترود، سیم کلاف، فیلر و همکاری با برندها و پتروشیمی های قدرتمند کشور، آماده شروع همکاری با شماست.

بیشترین کاربردی که برای الکترودهای روتیلی تعریف می‌شود، در خصوص جوشکاری اتصالات فیله در موقعیت افقی/عمودی (H/V) است؛ اما این به معنای محدود کردن کاربرد الکترد روتیلی در بحث جوشکاری نیست.

ویژگی‌های الکترود روتیلی

با توجه به اینکه الکترود روتیلی می‌تواند در اغلب فعالیت‌های جوشکاری مورد استفاده قرار بگیرد، ویژگی‌ها و فاکتورهای مختلفی برای این محصول در نظر گرفته می‌شود که هر کدام به نحوی در عملکرد این محصول تاثیر می‌گذارند.

•این الکترود دارای خواص مکانیکی متوسطی است. منظور از خواص مکانیکی، خصوصیاتی در قالب سختی، استحکام، چقرمگی شکست، رفتار خستگی و خزشی خواصی است که در رفتار این ابزار موثر هستند. در نتیجه الکترود روتیلی می‌تواند مقاومت و عملکرد متوسطی داشته باشد.

الکترود روتیلی
الکترود روتیلی

الکترود روتیلی یا به عبارتی الکترود فولادهای معمولی، امکان جوشکاری موضعی با سرباره سیال (حاوی فلوراید) را فراهم می‌آورد. این مورد از جمله ویژگی‌های مثبتی است که در رابطه با الکترود مورد بحث، مطرح می‌شود.

•از دیگر ویژگی‌ها و خصوصیاتی که در رابطه با الکترودهای روتیلی مطرح می‌شود، سهولت کاربرد آن‌ها است. در واقع این الکترود علاوه بر اینکه فرایندهای جوشکاری را ساده‌تر می‌کند، بلکه حتی کاربرد ساده‌ای دارد. به همین دلیل سرباره به راحتی قابل جابجایی است.

•از دیگر خصوصیاتی که در رابطه با این الکترود مطرح می‌شود، تحمل آن در برابر رطوبت است. این الکترود توانایی تحمل مقدار محدودی رطوبت را دارد و اگر بیش از حد خشک شود ممکن است روکش‌ آن خراب شود.

•عمق نفوذ متوسط و قوس‌های آرام، از دیگر ویژگی‌هایی هستند که برای الکترودهای روتیلی مطرح می‌شوند. به همین سبب می‌تواند گرده جوش‌های ظریف و منظمی را ایجاد کند.

الکترود شما را خریداریم

چنانچه هدف شما فروش الکترود مازاد مصرفی شماست؛ با آرکامتال تماس بگیرید. خرید الکترود شما به بهترین قیمت.

البته باید گفت که مولفه‌های ذکر شده در رابطه با الکترودهای روتیلی، ارتباط مستقیمی با مارک و برند تولید کننده آن‌ها دارند. در نتیجه نمی‌توان به طور قطع از خصوصیات ساختاری جوش از قبیل عمق نفوذ، نوع و اندازه اجزای موجود در فلز جوش این الکترودها صحبت کرد.

•در رابطه با شکل جوش در الکترودهای روتیلی، می‌توان گفت که شکل جوش صافی دارد که موج آن بسیار کم است. همچنین سطح جوش در برخی موارد تخت و در مواردی محدب است.

الکترود روتیلی
الکترود روتیلی

•به علاوه جوش‌های حاصل از الکترودهای روتیلی، دارای مقاومت بالایی هستند که اتصالات قوی‌ای را حاصل می‌کنند. به همین دلیل در صنایع مختلفی می‌توان از جوش حاصل از الکترود روتیلی 6013 یا به عبارتی الکترود فولادهای معمولی بهره گرفت.

•همچنین با توجه به آنچه گفته شد، الکترودهای روتیلی، می‌توانند با استفاده از انواع جریان‌های برق، شامل جریان متناوب و جریان مستقیم شهری، فعالیت کنند و هیچ محدودیت در رابطه با منبع انرژی این الکترودها تعریف نشده است. این گزینه هم توانسته در کاربرد گسترده الکترودهای روتیلی موثر واقع شود.

نحوه کار انواع الکترود روتیلی

الکترود روتیلی مانند هر الکترود دیگری، میله رسانایی است که جریان برق از آن عبور پیدا می‌کند. در نتیجه نحوه کار آن چندان تفاوتی با دیگر الکترودهای جوشکاری ندارد.

در رابطه با نحوه نام گذاری الکترود روتیلی e6013، مولفه‌های مختلفی تاثیر می‌گذارند و فرایند نامگذاری را به صورت انحصاری تبدیل می‌کند. به طوری که مولفه e در ابتدای الکترود روتیلی e6013، جهت نشان دادن نوع الکترود مصرفی، مورد استفاده قرار می‌گیرد و به معنای دستی بودن این ابزار است.

عدد 60 به عنوان مولفه دیگر در معرفی خصوصیات الکترود روتیلی(Rutile welding electrodes)، در معنای میزان استحکام کششی فلز جوش مورد استفاده قرار می‌گیرد. عدد 1 هم مولفه دیگری است که در قالب موقعیت جوشکار تعریف شده. به عبارتی این موقعیت جوشکاری، به عنوان ساده‌ترین موقعیت برای قراگیری قطعات جوشکاری معرفی می‌شود که در آن قطعه به صورت افقی قرار می‌گیرد.

الکترود روتیلی
الکترود روتیلی

در نهایت عدد 3 در جایگاه روکش مورد استفاده در این نوع الکترود و میزان جریان الکتریکی را نمایان می‌کند. از این رو جنس پوشش مورد استفاده در الکترود روتیلی، از اکسید تیتانیوم است. E6013 الکترود روتیلی پتاسیم دار است.

مزایای الکترود روتیلی 6013

در حالت کلی، الکترودهای روتیلی به دلیل ایجاد جوش‌های منظم و مقاوم، می‌توانند برای بسیاری از فعالیت‌های جوشکاری در حوزه‌های مختلف صنعتی مورد استفاده قرار بگیرند. این الکترودها محدودیت کاربردی در رابطه با قطعه جوش و یا منبع انرژی ندارند.

از جمله مهم‌ترین مزایایی که می‌توان در رابطه با الکترودهای روتیلی مطرح نمود، حرکت سریع و قدرت بالای این الکترودها است. در نتیجه می‌توانند به خوبی در کاربردهای پر کردن درزها و پل زنی در اتصالات و درزهای عریض، مورد استفاده قرار بگیرد.

با توجه به پرکاربرد بودن این الکترود فولادهای معمولی، از آن با عنوان الکترود عمومی هم در برخی مواقع یاد می‌شود. ظرافت در عمل و دقت بالا، از دیگر خصوصیات مثبت این الکترودها است. به طوری که سبب ایجاد جوش‌های حلالی دقیق و منظمی در پی هم می‌شود.

به علاوه می‌توان با افزودن پودر آهن به روکش الکترودهای روتیلی، سبب تثبیت قوس، افزایش سرعت جوشکاری، کاهش پاشیدگی و راحت جدا شدن گل جوش شد. در هر صورت، این الکترود می‌تواند بیشتر از شکل دیگری از الکترودها، کاربرد داشته باشد.

🤔 سوال بی پاسخ دارید؟!

شاید ابهامات و سوالاتی برای شما باقی مانده باشد. جای نگرانی نیست! سوالاتتون رو کامنت کنید و از آرکامتال پاسخ بگیرید.

آرکامتال
امتیاز post

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید