سیم کلاف زیرپودری کربنی و کم آلیاژ
سیم کلاف زیرپودری کربنی و کم آلیاژ

سیم کلاف زیرپودری کربنی و کم آلیاژ

تمام فرایندهای جوشکاری قوس الکتریکی به ایجاد یک قوس بسیار داغ با فلز می‌پردازند که سیم کلاف زیرپودری کربنی و کم آلیاژ (Carbon and Low Alloy Autrod) یکی از آن‌هاست. این کار باعث ایجاد همجوشی خواهد شد. این همجوشی به کمک یک فلز مذاب دیگر یا همان فلز پرکننده صورت می‌پذیرد. در این مطلب از آرکا متال به بررسی سیم جوش زیرپودری خواهیم پرداخت.

سیم کلاف زیرپودری کربنی چیست؟

جوشکاری زیرپودری (SAW) فرایندی است که در آن اتصال فلزات از طریق حرارت دادن با قوس یا قوس بین الکترود یا الکترودهای فلزی لخت تولید می‌شود. قوس توسط یک پتو از مواد همجوشی دانه‌ای روی کار محافظت می‌شود و از فشار استفاده نخواهد شد. فلز پرکننده از الکترود یا از یک میله جوشکاری تکمیلی به دست می‌آید.

“سیم کلاف زیرپودری کربنی” و کم آلیاژ در فرایند جوشکاری استفاده می‌شود. این سیم جوش با قوس الکتریکی شکاف بین سطح قطعه و انتهای سیم را می‌پوشاند و به شروع قوس کمک می‌کند. علاوه بر این به عنوان شکل‌دهنده الکترود قوس هم عمل می‌کند، خود فلز پرکننده نیز وارد حوضچه جوش مذاب می‌شود تا پیوندی قوی ایجاد کند.

سیم جوش زیرپودری با استفاده از سیستم تغذیه سیم رسوب می‌کند. یعنی بر روی قرقره‌های جداگانه پیچیده می‌شود و سپس بر روی فیدر سیم دستگاه جوش قرار می‌گیرد. هر بار که ماشه روی تفنگ جوش کشیده می‌شود، سیم تغذیه شده و با سطح قطعه جوشکاری تماس پیدا می‌کند. سپس قوس شروع می‌شود و فرایند ذوب فلز پایه را آغاز می‌کند. درنهایت سیم از گرمای قوس ذوب می‌شود و فلز پرکننده در حوضچه جوش رسوب می‌کند.

سیم کلاف زیرپودری کربنی و کم آلیاژ
سیم کلاف زیرپودری کربنی و کم آلیاژ

انواع سیم کلاف زیرپودری کربنی

سیم کلاف زیرپودری کربنی و کم آلیاژ به یک نوع فلز پرکننده محدود نمی‌شوند. آلومینیوم، فولاد ضد زنگ، فولاد نرم، فولاد گالوانیزه و مواد آلیاژی را می‌توان با استفاده از سیم جوش‌های زیرپودری کربنی با قطرهای مختلف جوش داد. اما به طور کلی دو دسته سیم جوش سخت و شار وجود دارد.

سیم جوش سخت غالبا برای جوشکاری MIG استفاده می‌شود. به این دلیل به آن سیم جوش سخت می‌گویند که تنها می‌تواند با انبردست جوشکاری قیچی شود. این در حالی است که سیم با هسته شار را می‌توان با دست هم شکست. سیم سخت باید با گاز محافظ استفاده شود تا از جوش در حالت مایع محافظت کند.

سیم فلاکس یک فلز پرکننده لوله‌ای است که در مرکز سیم شار دارد. این خانواده از سیم جوش‌ها شامل محافظ دوگانه هستند که از یک گاز محافظ استفاده می‌کنند. البته سیم جوش خودمحافظ هم وجود دارد (سیم جوش co2 زیر پودری) که تنها بر هسته شار متکی می‌باشد.

ویژگی‌های سیم کلاف زیرپودری کربنی

سیم کلاف زیرپودری کربنی از قوس و فلز جوش مذاب در برابر اثرات مضر اکسیژن و نیتروژن اتمسفر محافظت می‌کند. زیرا سیم جوش co2 زیر پودری حاوی اکسیدزداها و جاذب کننده‌هایی است که به حذف ناخالصی‌ها از فلز جوش مذاب کمک می‌کند. شار همچنین وسیله‌ای برای وارد کردن آلیاژها به فلز جوش فراهم خواهد کرد.

همان‌طور که این شار مذاب سرد گشته و به یک سرباره شیشه‌ای تبدیل می‌شود، پوششی را تشکیل می‌دهد که از سطح جوش محافظت می‌کند. بخش ذوب نشده شار هم شکل خود را تغییر نمی‌دهد و خواص آن تحت تاثیر قرار نمی‌گیرد، بنابراین می‌توان آن را بازیابی و مجددا استفاده کرد.

شاری که ذوب می‌شود و پوشش سرباره را تشکیل می‌دهد، باید از مهره جوش حذف گردد. این کار به راحتی و پس از سرد شدن جوشکاری انجام خواهد شد. در بسیاری از موارد، سرباره درواقع بدون نیاز به تلاش خاصی برای حذف پوست کنده می‌شود. در جوش‌های شیاری، سرباره جامد شده ممکن است توسط چکش براده‌کاری جوشکار حذف گردد. سایر ویژگی‌های مهم سیم کلاف زیرپودری کربنی به شرح زیر هستند.

    • پاشش کم.

    • جوشکاری قوس الکتریکی ثابت.

    • خط جوش خوش‌فرم.

    • مناسب برای همه موقعیت‌ها.

    • اندازه‌گیری کامپیوتری.

    • سرعت جوش سریع.

سیم کلاف زیرپودری کربنی و کم آلیاژ
سیم کلاف زیرپودری کربنی و کم آلیاژ

مزایا سیم کلاف زیرپودری کربنی

سیم جوش زیرپودری به سرعت در حال تبدیل شدن به انتخاب اصلی برای بسیاری از جوشکاران می‌باشد. در اینجا برخی از مزایای این سیم جوش‌ها اشاره شده است.

    • سیم جوش زیرپودری کربنی بسیار قابل اعتمادتر از سایر انواع سیم جوش می‌باشد. به این دلیل که نسبت به سایر انواع سیم جوش، ذوب محکم‌تری دارد و می‌تواند در برابر ترک خوردن و پوسته شدن مقاومت کند.

    • سیم جوش co2 زیر پودری کمتر به محیط‌زیست اطراف آسیب می‌رساند. به این دلیل که قوس در فلز مذاب غوطه‌ور رخ می‌دهد.

    • کنترل سیم جوش زیرپودری نسبت به سایر سیم جوش‌ها آسان‌تر است و برای کارهای ظریف ایده‌آل‌تر خواهد بود.

    • نسبت به سایر انواع سیم جوش‌ها ارزان‌تر است و به مواد مصرفی کمتری نیاز دارد. به این معنی که استفاده از آن در درازمدت می‌تواند مقرون‌به‌صرفه‌تر باشد.

    • سیم جوش زیرپودری نسبت به سایر محصولات مشابه دوام بیشتری دارد. به این دلیل که از فلزات با کیفیت بالا ساخته شده است، فلزاتی که از طریق عملیات حرارتی سخت می‌شوند.

    • سیم جوش قوس زیرپودری قطر کمتری نسبت به سایر سیم جوش‌ها دارد و عبور از فضاهای تنگ را آسان‌تر می‌کند.

    • سیم جوش زیرپودری به اندازه سایر انواع سیم جوش گرما تولید نمی‌کند، به این معنی که احتمال سوختگی یا جراحت کمتری دارد.

معایب سیم کلاف زیرپودری کربنی

استفاده از سیم جوش زیرپودری معایبی دارد که مهم‌ترین آن‌ها احتمال خرابی الکترود است. همچنین جوش‌ها می‌تواند شکننده و مستعد شکستگی باشد که ممکن است منجر به تعمیرات غیرمنتظره یا حتی مشکلات شدیدتر شود. علاوه بر این، سیم کلاف زیرپودری کربنی به دلیل قیمت بالاتر و در دسترس بودن محدود، به اندازه سایر انواع سیم جوش‌ها مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

سیم کلاف زیرپودری کربنی و کم آلیاژ
سیم کلاف زیرپودری کربنی و کم آلیاژ

کاربرد سیم کلاف زیرپودری کربنی

جوشکاری با سیم کلاف زیرپودری کربنی بهترین حالت جوشکاری برای درزهای مستقیم بلند، صنایع کشتی‌سازی، پالایشگاه‌های نفت و گاز، ساخت سیلندرهای LPG، تیرهای پل و لوله‌های چرخان است. سیم کلاف زیرپودری یک الکترود سیمی با هسته فلزی کامپوزیت کم آلیاژ برای جوشکاری زیر آب در کاربردهای با استحکام بالا می‌باشد.

این سیم جوش از مطابقت بالایی با تمامی کاربردها بهره می‌برد و برای سطوح استحکام کششی بالای 80 ksi طراحی شده است. از جمله کاربردهای اصلی این سیم جوش‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

    • جوشکاری تک پاسی و چند پاسی با شارهای قوسی زیر آب.

    • جوشکاری فولادهای کم آلیاژ با استحکام بالا.

    • جوشکاری اجزای سازه‌ها.

    • جوشکاری اجزای تجهیزات سنگین.

    • جوشکاری پانل‌ها و بدنه کشتی‌ها.

    • جوشکاری توربین‌های بادی.

طول کلاف سیم جوش زیرپودری

در صورت نیاز به انتخاب سیم کلاف زیرپودری کربنی، گزینه‌های زیادی برای انتخاب وجود دارد. بسته به اندازه جوشی که باید بسازید، می‌بایست قطر سیم خود را تغییر دهید. برخی از اندازه‌های رایج عبارت از 0.035 اینچ، 0.045، 0.052 و 1/16 هستند. این تنوع بالا می‌تواند گزینه‌های زیادی را در اختیار جوشکار قرار دهد.

قطر سیم جوش‌های زیرپودری از 1.2 میلی‌متر (سیم نازک) تا 6.4 میلی‌متر متغیر است و می‌تواند جریان‌های جوشکاری از 150 تا 1600 آمپر را تحمل کند. سیم‌ها بر روی قرقره‌هایی با وزن 10 تا 50 کیلوگرم عرضه می‌شود. همچنین می‌توان آن‌ها را در بسته‌های بزرگ تا وزن 500 کیلوگرم نیز تهیه کرد. نوار مورد استفاده برای روکش در عرض‌های 15 تا 240 میلی‌متری عرضه می‌شود، اما ضخامت آن‌ها 0.5 میلی‌متر استاندارد است.

ساده‌ترین شکل فرایند جوشکاری قوس زیرپودری (SAW) از یک سیم واحد و یک منبع تغذیه DC استفاده می‌کند. در حالی که بسیاری از اندازه‌های سیم جوش را می‌توان با آمپرهای 300 تا 1500 آمپر استفاده کرد. رایج‌ترین اندازه‌های مورد استفاده از قطر 3/32 اینچ تا 5/32 اینچ و با قطبیت 400 تا 1000 آمپر DC هستند.

سیم کلاف زیرپودری کربنی و کم آلیاژ
سیم کلاف زیرپودری کربنی و کم آلیاژ

انتخاب سیم جوش زیرپودری

همان‌طور که قبلا اشاره کردیم، می‌توان از چند نوع مختلف سیم برای جوشکاری زیر پودری استفاده کرد. سه نوع اصلی عبارت از تنگستن، مولیبدن و فولاد ضد زنگ هستند.

    • سیم تنگستن رایج‌ترین نوع مورد استفاده برای جوشکاری قوس زیر آب است، زیرا ارزان و آسان می‌باشد. نقطه ذوب بالایی دارد، بنابراین به راحتی خورده نمی‌شود، اما شکننده است و به راحتی می‌شکند.

    • سیم مولیبدن کمی گران‌تر از تنگستن می‌باشد، اما بسیار قابل توجه‌تر است. همچنین به راحتی زنگ نمی‌زند، اما می‌تواند شکننده نیز باشد.

    • سیم فولادی ضدزنگ گران‌ترین گزینه اما همچنین قوی‌ترین آن‌ها است. این سیم به راحتی زنگ نمی‌زند، اما می‌تواند شکننده نیز باشد.

    • همه این سیم‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند، بنابراین باید تصمیم بگیرید که کدام یک برای پروژه شما بهترین انتخاب است.

نکات استفاده از جوشکاری زیرپودری

هنگام استفاده از جوشکاری زیرپودری (SAW) باید به چند نکته توجه داشت. رایج‌ترین آن عدم اتصال صحیح سیم به مشعل است. اگر سیم به درستی وصل نشود، می‌تواند خیلی سریع گرم شود و قوس بسیار کوتاه یا بیش از حد پهن ایجاد کند که می‌تواند باعث سوختگی یا جرقه شود.

علاوه بر این، قبل از جوشکاری، مطمئن شوید که دست‌ها و لباس‌هایتان تمیز و عاری از روغن یا سایر گریس‌ها باشند. زیرا این کار می‌تواند باعث ایجاد مشکل در جوش شود. درنهایت هنگام جوشکاری در مکان‌های با دسترسی مشکل حتما از محافظ استفاده کنید.

قیمت سیم کلاف زیرپودری کربنی

آرکامتال سیم‌ جوش‌های زیرپودری عالی را برای بهبود عملکرد جوشکاری قوس الکتریکی تهیه می‌کند. تعیین دقیق قطر سیم جوش‌ها کار را برای یک جوشکار قوس الکتریکی آسان می‌کند. سیم جوش‌های زیرپودری کیفیت جوش عالی را ارائه می‌دهد و کاملا با مشخصات جوشکاری مطابقت دارد.

آرکا متال تضمین می‌کند که سیم کلاف زیرپودری کربنی تهیه شده را با عملکرد بالا و پیشرفته‌ترین و پربازده‌ترین محصولات جوشکاری ارائه کند. اگر به دنبال یک سیم جوشکاری قابل اعتماد و با کاربرد آسان هستید که پتانسیل ایجاد حداقل آسیب محیطی را داشته باشد. سیم جوش زیرپودری نسبت به سایر انواع سیم جوش ارزان‌تر است. سیم کلاف زیرپودری گزینه مناسبی برای شما خواهد بود. برای تهیه این سیم جوش‌ها با آرکا متال تماس حاصل فرمایید.


سوالات متداول

1. در جوشکاری زیرپودری از چه نوع سیم جوشی استفاده می‌شود؟

جوشکاری قوس زیرپودری (SAW) یک فرایند جوشکاری رایج است. این فرایند به یک سیم کلاف زیرپودری کربنی جامد یا لوله‌ای (با هسته فلزی) با تغذیه مداوم نیاز دارد.

2. برای جوشکاری زیرپودری از چه موادی استفاده می‌شود؟

دو ماده شار جوش و سیم الکترود مصرفی در جوشکاری قوس زیرپودری استفاده می‌شود. شار جوشکاری از قوس و فلز جوش مذاب در برابر اثرات مضر اکسیژن و نیتروژن اتمسفر محافظت می‌کند.

3. سیم جوش زیرپودری به چقدر ولتاژ نیاز دارد؟

منابع برق برای جوشکاری زیر آب برای چرخه‌های کاری سطح بالا طراحی شده‌اند. به عنوان مثال، این سیم جوش‌ها برای 800 تا 1600 آمپر، 44 ولت و چرخه کاری 100 درصد عالی هستند. هر دو جوش AC و DC نیز ممکن است در این فرایند استفاده شود.

4. چرا در جوشکاری زیرپودری از شار استفاده می‌شود؟

عملکردهای شار عبارت از کمک به ضربه قوس و پایداری هستند. این کار برای تشکیل سرباره‌ای است که مهره جوش را محافظت کرده و شکل می‌دهد. شار برای تشکیل یک محافظ گاز برای محافظت از فلز پرکننده مذاب در سراسر شکاف قوس پخش می‌شود.


سیم کلاف زیرپودری کربنی و کم آلیاژ

جمع‌بندی

سیم کلاف زیرپودری کربنی جزو ضروری هر عملیات جوشکاری محسوب می‌شود. بنابراین دانستن اطلاعات لازم برای یافتن الزامات کار با این سیم جوش‌ها می‌تواند در یافتن سیم مناسب برای پروژه به شما کمک کند. همین امروز با آرکا متال تماس بگیرید تا کارشناسان ما اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار دهند.